پايان فصل دوم کاوش هاي باستان شناسي تپه \"سنجر\" خوزستان

عليرضا سرداري سرپرست گروه باستان شناسي تپه سنجر دانشگاه آزاد اسلامي واحد دزفول با بيان اين مطلب به ميراث آريا (chtn )گفت:فصل دوم کاوش هاي باستان شناسي ،پژوهشي و آموزشي تپه سنجر در خوزستان با همکاري پژوهشکده باستان شناسي و دانشگاه آزاد اسلامي واحد دزفول از تاريخ 15 آذر ماه سال جاري آغاز شد.

وي با بيان اينکه اين کاوش ها با هدف آموزش دانشجويان رشته باستان شناسي دانشگاه آزاد اسلامي واحد دزفول با حضور بيش از هفتاد دانشجو تشکيل انجام شد اظهار داشت : طي سه ماه فعاليت باستان شناسي در اين منطقه نتايج بسيار مهمي در زمينه فرهنگ هاي باستاني حوضه شمال خوزستان به دست آمد.

سرداري تصريح کرد:تپه سنجر محوطه اي بزرگ مربوط به دوره پيش از تاريخي و تاريخي است که درشمال شوش و درحوضه شهرستان انديشمک واقع شده و بيش از 20هکتار وسعت دارد.همچنين اين محوطه داراي پنج تپه کوچک در اطراف خود است که به نظر مي رسد بخش هايي مرتبط با تپه مرکزي بوده اند.

به گفته وي، عمليات کاوش بر روي تپه مرکزي شامل شش کارگاه حفاري به منظور لايه نگاري فرهنگ هاي باستاني موجود در آن است که بر اين اساس بقايايي از ديوارهاي قطور با ارتفاع چهار متر مربوط به دوره ايلام ميانه از آن بدست آمده است.

سرپرست گروه باستان شناسي تپه سنجر افزود :علاوه بر اين در دو کارگاه ديگر آثاري از لايه ها و ساختارهاي دوره پيش از تاريخي که معروف به فرهنگ اروک در هزاره چهارم پيش از ميلاد مي شود شناسايي شد که نشان دهنده نقش اين محوطه در شکل گيري حکومت هاي نخستين باستان بوده است .

وي گفت :گرچه نظرات گوناگوني در رابطه با انتساب اين محوطه به عنوان يکي از شهرهاي بزرگ ايلامي ذکر شده در منابع مکتوب مانند( زاهارا ) يا ( مارهاشي ) وجود دارد اما با انجام کاوش هاي جديد باستان شناسي است که مي توان از موجوديت اين شهر بزرگ دوره ايلام آگاه شد./116



انتهای پیام/

کد خبر 1386121311